درحالیکه خیلیها به وضع سخت و کسادی بازار معترض و از شرایط اقتصادی گلهمندند، برخی از هممحلهایهای ما در همین شرایط منبع درآمدی خوبی دارند و حاضرند تجربیاتشان را در اختیار افراد دیگری هم بگذارند. با 3نفر از افرادی که به فروش آنلاین رو آوردهاند، گفتوگوی مختصری کردهایم.
جواد محمودی از افرادی است که برای مشاغل آسیبدیده از کرونا حرفهای خوبی دارد. او ساکن محله گاز و 22سال است ورزشهای رزمی را آموزش میدهد و هنوز هم با عشق پای این حرفه ایستاده است. علاوه بر کرونا، اتفاقی مسیر زندگی جواد محمودی را تغییر داده که مجبور است بیشتر وقتش را در منزل بگذراند. او میگوید: «همسرم که بیمار شد، مجبور شدم وقت بیشتری برای خانواده بگذارم. متأسفانه همسرم را خیلی زود از دست دادم و مجبورم کنار 2فرزندم باشم. به همین دلیل در همین شرایط کرونایی از طریق فضایمجازی مربیگری هم میکنم و خوشبختانه استقبال هم خیلی زیاد است.»
او اعتقاد دارد همیشه راه گریزی برای کمرنگکردن مشکل پیدا میشود: «منکر این نیستم که فضایمجازی نمیتواند در همه زمینهها مثل ورزشکردن آن صمیمیت کنارهمبودن را برساند، اما خوبیاش این است که حس میکنیم کنار همدیگر هستیم.»
کرونا شاید خیلی از کارها را از رونق انداخت، اما برخیها را با شیوههای جدید بازاریابی آشنا کرد و من معتقدم کسانی که فضایمجازی را برای خرید و فروش تدبیر کردند
یگانه ابوالقاسمی ساکن محله مسلم است و از علاقهای که به کار گل و گلخانه دارد، تعریف میکند: «از همان کودکی تکثیر گلوگیاه را دوست داشتم. چند سالی که خانه پدرشوهرم زندگی میکردیم، قسمتی از فضای خانه را برای پرورش گلوگیاه در نظر گرفته بودم و در این کار تبحر پیدا کردم. بازار خوبی داشتیم تا اینکه شیوع این ویروس همه معادلههای زندگی را بههم ریخت و ما هم ناگزیر بودیم برای محفوظماندن از ابتلا به بیماری نکات بهداشتی را رعایت کنیم.»
ابوالقاسمی تصمیم میگیرد از فضایمجازی برای پیشبرد کارهایش استفاده کند: «وقتی تجربهها و دانستنیهایی را که درباره پرورش گلوگیاه دارم، در اختیار دیگران میگذارم، حس خوبی دارم. به همین دلیل در گروهی که تشکیل دادهام، علاوه بر محصولاتی که برای فروش دارم، هرگونه آموزشی را که درباره تکثیر و پرورش و نگهداری از گل لازم باشد، انجام میدهم و خداراشکر راضی هستم.»
او ادامه میدهد: «خیلیها در زمینه پرورش گلهای آپارتمانی پرسش دارند؛ مثلا اینکه چه کنند گلشان کنه نگیرد یا آفت نزند. همانجا پاسخهایشان را میدهم.»
سارا محمدی مدرک تحصیلیاش ریاضی است، اما چون شغل دلخواهش را پیدا نکرده است و از طرفی به کارهای هنری علاقهمند است، ترجیح میدهد از ذوقی که به هنر دارد برای درآمدزایی هم استفاده کند. بیشتر از 5سال است کار ساخت زیورآلات را انجام میدهد.
محمدی که ساکن محله خیرآباد است، میگوید: «کرونا شاید خیلی از کارها را از رونق انداخت، اما برخیها را با شیوههای جدید بازاریابی آشنا کرد و من معتقدم کسانی که فضایمجازی را برای خرید و فروش تدبیر کردند، گره بزرگی باز کردند؛ حتی برای زنان سرپرست خانوار که به این فضا متوسل شدند.» بعد توضیح میدهد تا قبل از کرونا اصلا علاقهای به فضایمجازی نداشته است.