کد خبر: ۱۱۲۹۰
۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰
همسایه‌ای مهربان به نام مسجد الغدیر

همسایه‌ای مهربان به نام مسجد الغدیر

مسجد الغدیر به مناسبت تولد هر بچه‌ای کیک و جایزه به در خانه‌اش می‌برد، حتی اگر او بچه‌مسجدی نباشد؛ کاری که حس خوبی ایجاد کرده و پای خیلی‌ها را به مسجد باز کرده است.

مسجد الغدیر در خیابان ادیب ۵۱ و محله ایثارگران پر از پویایی و حضور کودکان و نوجوانان محله است. متولیان پایگاه بسیج خواهران و برادرانش برای پیشرفت علم و آگاهی دینی و شکوفایی نسل‌های آینده وقت می‌گذارند.

شهروندان بسیاری هستند که حرف‌هایشان صحه بر این می‌گذارد که این مسجد در جذب کودکان و نوجوانان محله، کارش را خوب بلد است و روابط خانواده‌ها را صمیمی‌تر ساخته است. یکی از مصداق‌هایشان این است که مسجد به مناسبت تولد هر بچه‌ای کیک و جایزه به در خانه‌اش می‌برد، حتی اگر او بچه‌مسجدی نباشد.

این کار سبب شده است که بچه‌های محله حس خوبی به مسجد داشته باشند و بعضی از آنها در ادامه، راه پایشان به این مکان باز شود و در برنامه‌ها شرکت کنند. ساخت مسجد الغدیر سال ۱۳۷۲ شروع شد. در ابتدا فقط به دست مردم دیوارکشی شد، اما بعد از پنج‌سال، یک بانی کویتی به نام عبداللطیف صراف پیش‌قدم شد و بنای مسجد الغدیر را کامل کرد.

 

پاتوقی به نام نورا

پنج‌سال است که پنجشنبه‌ها، دختر‌های محله به‌واسطه «پاتوق نورا» دور هم جمع می‌شوند. این پاتوق برای آموزش تجوید قرآن و بازی‌های متنوع است. چهل‌کودک هفت تا ده‌ساله در این پاتوق شرکت می‌کنند و نوجوان‌ها هم مسئولیت‌هایی را در این کلاس‌ها به عهده دارند.

سمیرا نیکنام، مسئول بسیج خواهران مسجد، درباره این کلاس‌ها می‌گوید: همه نونهالان شرکت‌کننده در این پاتوق دفترچه‌هایی به نام «نورا» دارند و مسئولیت نوجوانانمان این است که بسته به فعالیت‌های بچه‌ها در این دفترچه‌ها مهر‌های تشویقی می‌زنند؛ مثلا بچه‌هایی هستند که در گروه سرود شرکت می‌کنند، در نماز جماعت و کلاس‌های آموزشی و تربیتی حضور دارند و کتاب‌های علمی می‌خوانند. برای انجام هرکدام از این برنامه‌های فرهنگی و دینی، مهر تشویقی در دفتر کودکان ثبت می‌شود و در پایان هر ماه، کسی که بیشترین مهر‌ها را داشته باشد از مسجد جایزه دریافت می‌کند.

به گفته نیکنام، اگر تولد یکی از بچه‌ها باشد، برایش در مسجد جشن می‌گیرند و اگر کسی آمادگی داشته باشد در روز تولدش به خانه آنها می‌روند.

 

موکبی خاص بانوان

مسجد الغدیر در مناسبت‌های مختلف با کمک شهرداری منطقه ۱۰ موکبی مخصوص بانوان در پیاده‌رو مقابل مسجد برپا می‌کند و نوجوانان چهارده‌سال به بالا آن را اداره می‌کنند. در این موکب برنامه‌هایی مانند پذیرایی، بیان جهاد تبیین که شامل روشنگری در زمینه توصیه‌های رهبر معظم انقلاب به بانوان و امر به معروف است؛ اجرا می‌شود.

بچه‌ها در موکب شرایط بازی و شنیدن داستان را دارند تا مادرانشان بتوانند از برنامه‌های آموزشی بهره‌مند شوند. مهدیه کارآزما، مسئول فرهنگی پایگاه بسیج خواهران مسجد، توضیحاتی درباره برپایی موکب می‌دهد؛ «سال گذشته در نیمه‌شعبان که موکب را برپا کردیم، برنامه جشنواره کیک را برای خانم‌ها ترتیب دادیم. همان کیک‌ها برای پذیرایی از خانم‌هایی که آمده بودند تا آموزش دینی و اجتماعی ببینند، استفاده شد.

در اربعین هم برای کسانی که از سفر معنوی کربلا جامانده بودند، علاوه‌بر اجرای مراسمی مذهبی در خور اربعین، کتاب «صعود چهل‌ساله» خوانده و مسابقه‌ای درباره محتوای آن برگزار شد. علاوه‌بر‌این مباحثی درباره پیشگیری از سقط جنین و تشویق به فرزند‌آوری مطرح شد که بسیار از آن استقبال شد.»‌

 

همسایه‌ای مهربان به نام مسجد «الغدیر»

 

برگزاری «پویش خط امین»

اخیرا پویشی را با نام «خط امین» برگزار کرده‌اند. کارآزما در توضیح آن می‌گوید: از خانم‌های محله خواستیم شش‌کتابی را که رهبر معظم انقلاب توصیه کرده‌اند، بخوانند و بعد هم در مسابقه بزرگ کتاب‌خوانی «خط امین» شرکت کنند. مهلت این مسابقه تا دهم بهمن است و موضوع آن درباره مقاومت و شهدای مدافع حرم است.

 

طرحی برای کمک به مادران

در عمل به توصیه رهبر معظم انقلاب به فرزندآوری، این گروه چند‌سالی است برنامه منسجمی را برای دستگیری از مادران اجرا می‌کند. مسئول طرح «مادرانه» پایگاه بسیج مسجد می‌گوید: در این طرح، به مادران جوانی که باردار هستند یا چند فرزند دارند، کمک می‌کنیم که بتوانند راحت‌تر از پس تربیت فرزندانشان برآیند.

خوشبختانه در این محله، مادری که نیازمند کمک مالی باشد فقط یک مورد شناسایی شد و از بقیه مادران که چند‌فرزند دارند، درزمینه پرستاری از فرزندان دیگرشان هنگام بارداری آنها یا غذا‌درست‌کردن برایشان یا انجام کار‌های خانه یا خرید‌های روزمره حمایت می‌کنیم.

فاطمه سرشار همچنین خرسند است که هیئتی خاص مادران به نام «هیئت محبان اهل‌بیت (ع)» ماهی یک بار در مسجد برنامه اجرا می‌کند؛ «این هیئت برنامه‌های مختلفی ازجمله برگزاری کارگاه‌های هویت‌بخشی برای مادران و دختران مجرد در شرف ازدواج اجرا می‌کند. به‌جز آن طی برنامه‌ای، مفاهیم دینی و تربیتی را با زبان بازی و قصه و شعر‌ها برای کودکان بیان می‌کند.»

 

لیگ «گل یا پوچ» برای پسران

در این مسجد آقایان هم هیئتی با نام «هیئت جوانان محبان اهل بیت (ع)» دارند و هر پنجشنبه صدکودک و جوان و نوجوان در آن شرکت می‌کنند. علی مکرم از نوجوانان مسجدی است که از برنامه لیله‌الرغائب مسجد بسیار راضی و خوشحال است؛ «همه روزه گرفتیم و با افطاری ساده‌ای در مسجد پذیرایی انجام شد. همین برنامه‌های ساده ولی پر‌بار صمیمیت‌هایمان را چند‌برابر کرده است.»‌

مسئول بسیج برادران مسجد، سروش نیکنام است که برادر خانم نیکنام است. او می‌گوید: هر صبح جمعه، بچه‌هایی را که در طول هفته فعال‌تر بوده‌اند، به حرم می‌بریم. برای بچه‌ها جلسه‌های عقیدتی می‌گذاریم و اردو‌های آموزشی و تفریحی و زیارتی به عتبات و برنامه‌های ورزشی و دیدار با خانواده شهدا نیز برگزار می‌شود. برای والدین نیز کلاس‌های توانمندسازی در تربیت فرزند درنظر گرفته شده است. مسئولیت هر‌کدام از این بخش‌ها با یکی از بچه‌مسجدی‌هاست که فعالیت‌های بهتری داشته‌اند.

یاسین عابدی، معاون امور جهادی مسجد، از طرح «کیف در مسجد» می‌گوید که خاص بچه‌های دبستانی مسجد است؛ «از ساعت ۴ عصر تا ۸‌شب دبستانی‌ها به مسجد می‌آیند و نوجوانان کمکشان می‌کنند که درس‌هایشان را بهتر یاد بگیرند.»

او درباره اجرای اردو‌های فرهنگی‌تفریحی می‌گوید: در یکی از این طرح‌ها که جداگانه برای پسران و دختران برگزار می‌شود، بچه‌ها یک شب در مسجد می‌مانند و برایشان فیلم‌های آموزشی پخش و برنامه‌های تربیتی و روان‌شناسی اجرا می‌شود. در آخرین اردو، برای پسران، لیگ گل یا پوچ و برای دختران، لیگ پانتومیم برگزار شد که بچه‌ها از این برنامه بسیار استقبال کردند.

 

* این گزارش چهارشنبه ۲۶ دی‌ماه ۱۴۰۳ در شماره ۶۰۳ شهرآرامحله منطقه ۹ و ۱۰ چاپ شده است.

ارسال نظر
آوا و نمــــــای شهر
03:44