
هومن بخشی در ۳ سال، کارگاهش را کارخانه کرد
سرش گرم فرمولهاست، دنبال ترکیبهای جدید برای محصولات جدید! تحقیق میکند و به آینده بهتر فکر میکند، شبیه سه سال قبل که با او گفتگو کردیم.
هومن بخشی در اواسط دهه چهارم زندگیاش در تولید محصولات شوینده و بهداشتی به موفقیت قابلتحسینی رسیده است. او مسیر علمآموزی و تحقیق در حوزه نانو را ادامه داده و حالا یکی از موفقترین جوانان شهر ماست.
از کارگاه به کارخانه
حالا خبری از کارگاه سه سال قبل نیست؛ هومن بخشی، فضای تولیدی خود را به کارخانهای تازهتأسیس منتقل کرده است. تولید محصولات شوینده و بهداشتی خود را از ۹قلم به ۲۱قلم رسانده و روزبهروز در این مسیر پیشرفت کرده است.
او درباره توسعه فضای کارش میگوید: استمرار مسیر درست قبلی، ما را در این موقعیت قرار داد؛ حالا نیروهای ما دوبرابر شدهاند.
موفقیت در تولید مواد شوینده و بهداشتی ممتاز و افزایش سطح تولید، تنها خروجی کار گروهی هومن و دوستانش نبوده است. آنها در این مدت طعم شیرین صادرات کالا را هم چشیدهاند و توانستهاند محصولات خود را به تاجرانی از افغانستان، تاجیکستان و ازبکستان بفروشند و ارزآوری کنند.
تولید و توانمندسازی در این حوزه، کارهای تحقیقاتی هومن و همکارانش را متوقف نکرده است. آنها هرروز بهدنبال کشف فرمولهای جدید برای تولید بهترین محصولات شوینده بهداشتی و با بهرهگیری از فناوری نانو هستند.
او توضیح میدهد: در این بازه سهساله کارهای تحقیقاتی را ادامه دادهایم. در این مسیر، دانشجویان فوقدکترای دانشگاه شریف و استادان دانشگاه بوئینزهرای قزوین هم با ما همراه شدهاند و توانستهایم کارهایی با کیفیت بهتر تولید کنیم و به نوآوری برسیم.
در همین راستا هومن بخشی و تیمش توانستهاند در این مدت در جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان و جشنواره شیخ بهایی رتبههای اول و دوم کشوری را کسب کنند.
دارنده مدال المپیاد جهانی نانو به مصاحبه قبلیاش با شهرآرا هم اشاره میکند و میگوید: من آن گفتگو را در فضای مجازی انتشار دادم. متفاوت و جالب بود؛ این نگاه شهرآرا به مردم و ظرفیتهای شهر، یک امتیاز ویژه برای این رسانه است.
ارز تکنرخی به سود تولیدکننده است
هومن با اشاره به ضرورت حمایت از کارآفرینی روی یک مورد خاص در این راستا تأکید میکند. او میگوید: شاید باورش سخت باشد، اما ما درزمینه صادرات نسبتبه فروش بازار داخلی حاشیه سود کمتری داریم؛ زیرا عرضه و فروش ازطریق سامانه انجام میشود، یعنی کالا را به نرخ ارز آزاد میفروشیم و بعد از آن تاجر، پول را به دلار واریز میکند، اما دولت، مبلغ را به نرخ ارز دولتی که کمتر از ارز آزاد است، محاسبه و به حساب ما واریز میکند!
او درخواست دارد تا با تکنرخیشدن قیمت ارز از این زیان تولیدکننده و منفعت دلالها در بخش واردات پیشگیری شود.
البته که حاشیه سود کم مانعاز کار صادرات هومن بخشی نشده است و او میگوید: با وجود این شرایط، ما بر این حوزه تمرکز داریم؛ زیرا کمک میکند برند و کار ما جایگاه بینالمللی پیدا کند که ارزشمند است.
* این گزارش پنجشنبه ۲۵ مردادماه ۱۴۰۳ در شماره ۵۶۱ شهرآرامحله منطقه ۱۱ و ۱۲ چاپ شده است.