از زمانیکه قرار شد شهر مشهد بهسمت غرب گسترش پیدا کند، زمینهای وسیع قاسمآباد بهترین گزینه برای این کار معرفی شد؛ محدودهای که جزو ناشناختهترین مناطق مشهد بود و در نگاهِ مردم هیچ آب و آبادانی در آن وجود نداشت. حوالی سال ۱۳۵۵ قاسمآباد در نگاه مردم مساوی بود با بیابان.
به هر روی، از آنجا که تبلیغات چندینماهه شهرداری در روزنامههای معروف مشهد برای مجابکردن مردم به خرید ملک در این محدوده فایدهای نداشت، قرعه فال بهنام ادارههای دولتی و اول از همه ارتش افتاد. لشکر ۷۷ خراسان که حوالی سال ۱۳۵۶ دنبال جایی برای ساخت خانه سازمانی میگشت، زمینهای قاسمآباد به آنها پیشنهاد شد و به همین سادگی کلنگ اولین شهرک در قاسمآباد به زمین خورد.
بیراه نیست اگر بگوییم ۲ هزار خانواده نظامی ساکن در قاسمآباد، این منطقه را آباد کردهاند. اولین خانههای محله لشکر و در فاز اول، قبل از انقلاب اسلامی و در سال۱۳۵۶ در ابتدای بولوار شهید فلاحی فعلی شکل گرفت. بیش از چهارصد دستگاه منزل با متراژ ۳۰۰ تا ۳۵۰ مترمربع بهشکل ویلایی در این محدوده ساخته شده است، بنابراین، محله لشکر اولین و قدیمیترین محله منطقه ۱۰ است که در اختیار نظامیان لشکر ۷۷ خراسان قرار گرفت و بهدلیل سکونت اولین ساکنانش، «لشکر» نام گرفت.
محله لشکر ۱۴۰ هکتار وسعت دارد و حدود ۱۷ هزارو ۳۰۰ نفر را در خود جای داده است. بهطور متوسط در هر هکتار محله لشکر ۱۲۳ نفر سکونت دارند که تقریبا دوبرابر میانگین شهری است. حدود ۶۵ درصد مساحت محله لشکر را واحدهای مسکونی تشکیل میدهند و حدود ۸ درصد آن را پارک و فضای سبز در برگرفته است. فضاهای ورزشی و تجاری دیگر مواردی است که درصد قابل توجهی از مساحت محله را به خود اختصاص دادهاند و نشاندهنده سرانه مطلوب آن در محله است.
بافت جمعیتی محله لشکر متوازن است؛ از گروههای سنی کمتر از ۶۵ سال، تقریبا یکنواخت در آن سکونت دارند. بر اساس تصاویر سهبعدی در پهنه محله لشکر، بیشتر ساختمانها ویلایی و یکطبقه است و بهصورت محدود خانههای سه و چهارطبقه به چشم میخورد. در محدوده بولوار شهید قنبری، تجمع ساختمانهای چهارطبقه مشاهده میشود.
محله لشکر به خطوط قطارشهری دسترسی ندارد، اما با تکمیل و شروعبه کار خط سه قطارشهری، ساکنان این محله نیز از مترو بهرهمند خواهند شد. وضعیت پراکندگی ایستگاههای اتوبوس در این محله چندان مناسب نیست.
تقریبا در بافت مرکزی و شمالی محله لشکر خبری از ایستگاه اتوبوس نیست و بیشتر ایستگاهها در مرز جنوبی محله قرار دارند. همین هم موجب شده است میانگین فاصله زمانی برای رسیدن به نزدیکترین ایستگاه اتوبوس به بیش از ۳ دقیقه برسد. این محله از طریق بزرگراه آیتالله هاشمیرفسنجانی و بولوار شهید فلاحی با سایر نقاط شهر ارتباط دارد.
محله لشکر از شرق به خیابان راستی، از شمال به بزرگراه آیتالله هاشمیرفسنجانی، از غرب به بولوار شهید قنبری و از جنوب به بولوار شهید فلاحی محدود میشود. محله لشکر در همسایگی شش محله دیگر قرار دارد. محلههای امامیه، الهیه، مجیدیه، رسالت و فرهنگیان همسایههای محله لشکر به شمار میآیند.