کد خبر: ۱۱۷۳۹
۱۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۰
کارآفرینی جعفر آکار برای ۲۰۰ نفر

کارآفرینی جعفر آکار برای ۲۰۰ نفر

جعفر آکار، مسئول سفره‌خانه سنتی در محله پنجتن است. او یک کارآفرین نمونه و فرد موفقی به حساب می‌آید که توانسته برای بیش‌از ۲۰۰ نفر خانم و آقا فرصت شغلی ایجاد کند.

«لطفا تقاضای قلیان نفرمایید!» این نوشته برروی شیشه سفره‌خانه‌ای سنتی در بولوار پنجتن توجه هر کسی را به خود جلب خواهد کرد. آنچه می‌خوانید گفتگوی ما با آقای جعفر آکار، مسئول این سفره‌خانه است. فرد موفقی که توانسته برای بیش‌از ۲۰۰ نفر خانم و آقا فرصت شغلی ایجاد کند.

‌نبود ماشین جرقه آژانس را زد

جعفر آکار متولد ۱۳۶۱ در روستای فیروزآباد شهرستان زاوه است. او پانزده سال در همان روستا دوشادوش پدر به کشاورزی و دامداری پرداخته است؛ سپس در محله پنج‌تن مشهد منزلی را خریداری کرده و به‌همراه خانواده در آنجا ساکن شده‌اند. از او خواستیم درباره نحوه ایجاد این‌همه فرصت شغلی توضیح دهد.

او بیان کرد: سال ۱۳۷۶، تولیدی لباس زنانه داشتیم و لباس‌ها را برای فروش به نقاط مختلف مشهد می‌بردیم. برای این کار نیاز به سرویس حمل‌ونقل بود. وقتی با آژانس محله تماس می‌گرفتم، به‌دلیل کمبود خودرو، سرویس‌دهی با تاخیر بود و گاهی با نبود خودرو مواجه می‌شدیم. ازآنجاکه دخل‌وخرج تولیدی لباس با هم نمی‌خواند، به فکر افتادم که در این محله یک آژانس راه اندازی کنم تا بتواند سرویس‌دهی بهتری داشته باشد. این شد که آژانسی را در بولوار پنج‌تن ایجاد کردم.

 

جعفر آکار کارآفرینی که برای ۲۰۰ نفر اشتغال زایی کرده است

برای هر موفقیت سختی‌هایی وجود دارد

جعفر از ابتدای کار خود در آژانس این‌گونه گفت: بعداز دریافت مجوز، سرویس‌دهی را با پنج، شش خودرو به‌صورت شبانه‌روزی شروع کردم. آن‌موقع اوایل ازدواجم بود و بیشتر شب‌ها به منزل نمی‌رفتم. خانواده‌ام نگران بودند ولی باید شیفت شب را پرمی‌کردم که اگر کسی سرویس خواست با جواب منفی روبه‌رو نشود.

بعداز چند سال با اعتمادی که اهالی به ما کرده بودند، کارمان رونق گرفت و پس‌از افزایش تماس مشترکین، تعداد پرسنل آژانس نیز افزایش یافت. خداراشکر هم‌اکنون بیش‌از ۸۰ نفر در بخش آقایان مشغول‌به‌کار هستند و درطول شبانه‌روز به دورترین نقاط شهر سرویس می‌دهند.

از راه‌اندازی آژانس ویژه بانوان تا وانت تلفنی

وی ادامه داد: از آنجاکه با نیاز‌های شهروندان این منطقه آشنا هستم، در سال ۸۷، با مشورت همسرم آژانسی ویژه بانوان» راه‌اندازی کردم تا بانوان در انجام سفر‌های درون‌شهری، آرامش بیش‌تری داشته باشند. درحال‌حاضر ۴۰ نفر خانم نیز در این آژانس کار می‌کنند.

در سال ۸۷ آژانسی ویژه بانوان» راه‌اندازی کردم تا بانوان در انجام سفر‌های درون‌شهری، آرامش بیش‌تری داشته باشند

در سال ۹۰، یکی از دوستانم تصمیم گرفت آژانس خود را در خیابان شهید علیمردانی تعطیل کند. امتیاز آن آژانس را هم خریداری کردم. آن آژانس نیز ویژه بانوان است. سود چندانی ندارد، اما همین‌که حدود ۳۵ نفر را شاغل کرده، برای ما کافی است.

در سال ۹۱، یکی از مشترکان درخواست پیک موتوری کرد. پیک موتوری را هم در کنار آژانس راه‌اندازی کردیم و حدود ۱۰ نفر نیز در آنجا مشغول‌به‌کار هستند.

یک روز در دفتر آژانس نشسته و پاسخ‌گوی مشترکین بودم. فردی تماس گرفت و  برای حمل اثاثیه خود نیاز به وانت داشت. من هم به‌خاطر اینکه جنسمان جور باشد، همان‌جا به آن مشترک قول دادم که در کمتر از یک ماه وانت‌تلفنی را راه‌اندازی می‌کنم. این شد که وانت‌تلفنی هم تاسیس شد و هم‌اکنون در آن، حدود ۱۵ وانت و نیسان سرویس می‌دهند.

 

شغل، شغل می آورد!

آکار درباره چگونگی احداث کارواش و تعویض‌روغن نیز توضیح داد: حدود ۲۰۰ خودرو در مجموعه ما سرویس‌دهی می‌کنند. اغلب راننده‌ها درخواست کردند که مکانی را برای تعویض روغن و شستشوی خودرو‌های آنها در نظر بگیرم. به‌اتفاق دو برادرم کارواش و تعویض‌روغن را راه انداختیم. با تاسیس کارواش، ماشین‌ها در روز‌های مختلفی شستشو می‌شوند و تعدادی نیز در آنجا شاغل هستند؛ سرویس‌دهی با خودرو‌های تمیز یکی از اولویت‌های کار ماست.

 

جعفر آکار کارآفرینی که برای ۲۰۰ نفر اشتغال زایی کرده است

 

‌طرقبه، شاندیز، پنجتن

و حالا او سفره‌خانه‌ای سنتی نیز برای اهالی منطقه ایجاد کرده است. در این رابطه بیان کرد: حاصل زندگی من و همسرم دو فرزند (یک پسر و یک دختر) است. من به خانواده خیلی اهمیت می‌دهم. در ماه‌های قبل، به خارج از شهر (طرقبه و شاندیز) می‌رفتیم و دور هم خوش می‌گذراندیم.

بیشتر اوقات غذایمان را در سفره‌خانه‌های سنتی می‌خوردیم. با خودم فکر کردم مردمی که در حاشیه‌شهر زندگی می‌کنند، توانایی آمدن به این‌طور جاها را ندارند. با مشورت دو برادر دیگرم زمینی را در بولوار پنج‌تن رهن کرده و این سفره‌خانه را احداث کردیم.

اینجا را مانند سفره‌خانه‌های طرقبه و شاندیز ساختیم و هفت نفر هم در اینجا مشغول‌به‌کار شدند. در این سفره‌خانه، افراد با کمترین هزینه بهترین غذا را میل می‌کنند و نیاز منطقه برطرف شده است. البته اینجا قلیان ممنوع است.

 

‌همه چیز پول نیست

آقای آکار در پایان،‌ توصیه‌ای به سرمایه‌داران داشت و گفت: همه‌چیز پول و سود نیست. برای جوانان فرصت شغلی ایجاد کنید. اگر جوان ما کار سالم داشته باشد، دنبال اعتیاد و کار خلاف نمی‌رود. با ایجاد شغل، برکت زیادی به خانواده برسانید.

جعفرآقا برخی تیم‌های ورزشی را نیز حمایت کرده و نیاز آن‌ها را تا حدودی از نظر لباس‌ ورزشی و... تامین کرده است. وی دو سال نیز به‌صورت افتخاری عضو کمیسیون و بازرس اتحادیه خودروی سواری و کرایه مشهد بوده است.

 

*این گزارش یکشنبه، ۱۷ اسفند ۹۳ در شماره ۱۴۳ شهرآرامحله منطقه ۴ چاپ شده است.

کلمات کلیدی
ارسال نظر
آوا و نمــــــای شهر
03:44