کد خبر: ۱۰۱۵۱
۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰
نیم قرن کباب‌پزی

نیم قرن کباب‌پزی

محمدعلی قاسمی که ۲۸ سال است بوی کبابش در خیابان عامل پیچیده می‌گوید تا به حال پیش به اداره بهداشت باز نشده است.

«کاسب حبیب خداست»، بار‌ها این جمله را شنیده‌ایم و گاهی نیزاین جمله مانند جملات دیگر و درپس تکرار‌ها برای ما عادت شده است. شاید هم به این دلیل باشد که گاهی برخی از کاسبان این گفته را که خود مصداقی از آن هستند، به فراموشی سپرده‌اند. این بار به سراغ یکی از کاسبان منطقه می‌رویم که در کار و عمل همواره به یاد دارد که خداوند نظاره‌گر همه افرادی است که به خلق خدا خدمت می‌کنند.

بوی کباب داغ، ریحان، گوجه و نان سنگک از چند متری مغازه‌اش در آن محدوده شلوغ به مشام می‌رسد. وقتی داخل مغازه می‌شوم کاسب محله ما در خیابان عامل، در حال پخت کباب بود. پیرمردی خوش‌رو که به گرمی منقل کبابش از ما استقبال کرد.

محمدعلی قاسمی کاسب محله مطهری شمالی متولد سال‌۱۳۲۷ و حدود ۴۸ سالی است که کباب پخته و دست مشتری داده است ودر پس روز‌ها و ماه‌ها و سال‌ها، رضایت شغل خودش را در لبخند مشتری‌هایی که برای بودن در کنار خانواده‌هایشان مغازه او را انتخاب کرده‌اند، می‌داند.

از او در ارتباط با شغل و فعالیتش در این چند سال می‌پرسم و او این‌گونه پاسخ می‌دهد: من از همان دوران جوانی به کباب‌پزی روی آوردم و برای یاد گرفتن این حرفه چند سال آموزش‌های لازم را از افرادی که در این حرفه صاحب نام و کار بودند، فرا گرفتم.

شاید احساس کنیم آموزش فقط به حرفه‌های فنی، مهندسی و پزشکی و دیگر مشاغل مربوط می‌شود و در این میان آموزش برای آشپزی معنا نداشته باشد، اما ارتباط نزدیک این حرفه با جان و سلامتی افراد، نیاز به آموزش آن را دوچندان کرده است.

برای یاد گرفتن این حرفه چند سال آموزش‌های لازم را از افرادی که در این حرفه صاحب نام و کار بودند، فرا گرفتم


شناخت گوشت لازمه پخت کبابی خوشمزه است

قاسمی در ادامه به بیان اینکه چه آموزش‌هایی برای این کار دیده است می‌پردازد و می‌گوید: شناخت گوشت برای پخت کباب یک اصل ضروری است و در این ارتباط من با آموزش‌هایی که دیده‌ایم می‌توانم انواع گوشت را شناسایی کنم.

وی شناسایی گوشت‌های غیر بهداشتی، گوشت‌های مارزده و ناسالم و انواع گوشت حیوانات را با توجه به اهمیت سلامت و تغذیه مهم می‌داند.

از او در رابطه با اینکه آیا تاکنون برای افراد خاصی، کبابی ویژه و متفاوت از آنچه که برای دیگران می‌پزد آماده کرده است، می‌پرسم که با جدیت در پاسخ به من می‌گوید: خیر، تاکنون برای کسی به صورت سفارشی کباب نپخته‌ام و همه مشتری‌ها برای من یکسان بوده‌اند.

او در ادامه می‌گوید: اگر کاسبی در کار خود بخواهد اندکی ناخالصی داشته باشد و آنچه را که برای ارائه کارش لازم است انجام ندهد و در این میان برای عده‌ای خاص متفاوت عمل کند، او بی‌شک حبیب خدا نیست.

 

کاسبی که حدود نیم قرن است پایش به بهداشت بازنشده است؛

 

اهمیت به سلامت و جان مردم قبل از پخت غذا

این کاسب منطقه ما در ادامه به برخی از رفتار‌های ناشایست در ارائه مواد غذایی به مردم اشاره می‌کند و معتقد است که باید قبل از پخت غذا به سلامت مردم توجه کرد و با عمل‌کردن به نکات بهداشتی به دادن غذا به مشتری پرداخت.

قاسمی این را هم می‌گوید که برخی از آشپزخانه‌ها با مخلوط کردن گوشت کله گاو، سویا، گوشت‌های ناسالم و گوشت گاو به جای گوشت گوسفند کباب می‌پزند و فقط مراکز بهداشتی را نظاره‌گر خود می‌دانند و با فرار از نگاه مسئولان بهداشتی غذا را این‌گونه به مردم ارائه می‌دهد، حال آنکه خداوند نظاره‌گر آنان است.

این کاسب خیابان عامل در پایان می‌گوید: من چند سال در میدان شهدا مغازه داشتم که به دلیل تخریب آن برای اجرای طرح میدان شهدا به این خیابان آمده‌ام و اکنون چند سالی است که در اینجا هستم، اما در تمام مدت فعالیتم تاکنون یک بار هم پای من به اداره بهداشت برای پخت کباب غیر‌بهداشتی باز‌نشده است.


* این گزارش پنجشنبه  ۲۵ شهریور ۱۳۹۱ در شماره ۲۳ شهرآرا محله منطقه دو چاپ شده است.

کلمات کلیدی
ارسال نظر
آوا و نمــــــای شهر
03:44