گردهمایی هنرمندان ده کشور جهان اسلام در قلعه خیابان مشهد جشنواره ماه امت تا هشتم اردیبهشت ادامه دارد. هر شب هنرمندان ایرانی و بینالمللی جهان اسلام برنامه دارند. علاوه بر این غرفههایی نیز برای غذا و صنایعدستی تعریف شده است.
۲۹ سال پیش فلج از میان اطفال رفت! ۲۶ فروردین، روز ملی ریشه کنی فلج اطفال است و هنوز خیلیها طرح خانه به خانه برای خوراندن قطره فلج اطفال را در خاطر دارند.
روایت هجده بهار و رمضانی که در آینه مطبوعات یکی شد مطبوعات در ایران سال ۱۲۱۵خورشیدی بهدست میرزاصالح شیرازی با انتشار روزنامه «کاغذ اخبار» پدید آمدند. از این زمان تا امروز هجده بهار ایران با رمضانالمبارک مصادف بوده است.
حادثه بیمارستان امام رضا(ع) بزرگترین تحصن انقلابی کشور بود 23آذر 1357 و حمله به بیمارستان امام رضا(ع) مشهد یکی از غمگین ترین حوادث انقلاب اسلامی ایران است که همچنان پس از گذر چهار دهه و اندی از آن، روایتش درد دارد. قصه این تراژدی با یک جمله شروع می شود: «حرکت چماق به دست ها».
روزی که سند برادری مشهد و فلسطین امضا شد اسناد مکتوب خبری می گویند نخستین بار این رخداد، چند دهه پیش وقتی تقویم آخرین جمعه ماه مبارک رمضان در سال1358 به 26مرداد رسید، رقم خورد. 10روز پیش از این، رژیم صهیونیستی در یک یورش ناگهانی به مسجدالاقصی حمله می کند و ساعتی بعد هم جنوب لبنان بمباران می شود تا زنان و مردان بی دفاع بسیاری را در پیراهن چاک چاکشان لاله کند. این خبر با واکنش های تند بسیاری ازسوی کشورهای مسلمان روبه رو می شود اما تاریخی ترین و ماندگارترین آن ها را امام خمینی(ره) رقم می زند. ایشان در پیامی، آخرین جمعه ماه مبارک را روز قدس می نامد. جالب اینجاست که یک سال بعد سند برادری میان مشهد و یکی از شهرهای فلسطین در حرم مطهر امام رضا(ع) قرائت میشود. رویدادی که روایت آن در مطبوعات آن دوره ثبت شده ولی از یادها رفته است.
خراسان، در عهد کودتای سوم اسفند خراسان در سال های پایانی حکومت قاجارها یکی از نابسامان ترین ایالت های ایران است و بخش اعظم این نابسامانی ها ریشه در حضور والیان ناکاربلد و ظالم دارد.
مجسمههای شاهنشاهی مشهد چطور به زیر آمد؟ در خیابان های مشهد سال1357، تندیس های بسیاری از پهلوی اول و دوم در رویدادهای انقلابی شکسته شده اند که مجسمه میدان شاه (شهدای فعلی)، مجسمه محوطه بیمارستان های شاهرضا (امام رضا(ع) فعلی) و بیمارستان شهناز (قائم(عج)) از آن جمله است.
قیام زنان مشهد، نخستین حرکت انقلابی این شهر بود ماجرا از این قرار است که 17دی را تا سال56 بهخاطر کشف حجاب رضاخانی، روز «آزادی زن» میخواندهاند اما از این سال به بعد، ورق برگشت.
جنایت در بیمارستان امام رضا(ع) غروب 23آذر1357 خورشیدی، برابر با 13محرم 1399هجریقمری، مشهد، چیزی شبیه غروب کربلاست. چندساعت پیش، هوای مشهد آفتابی بوده، آفتاب که نه، نیمهجان نوری با تابشی بیرمق در دهان یخ آسمان، یخ از جیغ گلولههای خلاص بر سینهها، سرها، دستها و شعارها. یکی میپرسد: «پس بچهها! بچهها کجایند؟» بعد فریاد ضجه و شیون دهها مادر با صدای پاهایی که هراسان، پلههای بسیاری را بینشان بالا و پایین میدود، درهم میآمیزد تا روز سیاه مشهد در پاییز1357 رقم بخورد؛ روزی که با « کودککشی» به پایان رسید اما همیاری و اتحاد مردم در دفاع از آرمانهایشان آن را در تقویمها «روز همبستگی ملی» ثبت کرد.
مدرسه، بهترین کانون کتاب کتابدار محله با کمک مدیر مدرسه نمایشگاه کتاب کوچکی را در دبستان حضرت معصومه (س) (مصلینژاد) بر پا کرده، کتابفروش محله هم پای کار آمده و کتابهایش را با نصف قیمت در اختیار مدرسه گذاشته است، مدافع سلامت ساکن منطقه هم داوطلبانه حضور دارد تا روی سلامت بچهها نظارت داشته باشد. خلاصه ماجرا این است که همه دست به دست هم دادهاند تا به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در دبستان دخترانه حضرت معصومه(س) (مصلینژاد )محله انصار نمایشگاهی کوچک را برپا کنند. نمایشگاهی که با استقبال خوب بچهها روبهرو میشود.