کد خبر: ۷۷۱
۰۳ تير ۱۴۰۰ - ۰۰:۰۰

بازار داغ شایعات درباره استفاده از داروهای گیاهی برای درمان کرونا

به‌دلیل ناشناخته بودن ویروس و بیماری نمی‌توان هیچ‌کدام از این داروهای گیاهی را صددرصد تأیید و یا رد کرد. نکته دوم این است که وقتی درباره یک داروی گیاهی صحبت می‌شود باید ببینیم هدف رفع و درمان بیماری است و یا کاهش آثار آن. چون این دو با هم تفاوت دارد. تاکنون آزمایشات و تحقیقات مختلفی در این زمینه انجام شده است اما آنچه رسما تأیید شده و مجوز ساخت گرفته است یک اسپری و 5شربت تهیه‌شده از داروهای گیاهی است که همه اثر درمانی دارند و نه اثر بازدارندگی. آن هم باید با تجویز پزشک و متناسب با شرایط بیمار باشد.

کمتر از یک‌سال و نیم قبل بود که برای اولین‌بار خبر ابتلای افرادی به ویروس کرونا در کشور گزارش شد. بلافاصله موجی از شایعات درباره گیاهان‌دارویی‌‌ و خوراکی‌هایی که می‌تواند در درمان‌ بیماران‌ مبتلا مؤثر باشد در فضاهای مختلف مجازی پخش شد! با گذشت این‌ مدت، هنوز هم چنین اطلاعات بی‌پایه و اساسی وجود دارد. گفت‌وگوی ما با برخی شهروندان منطقه11 درباره همین موضوع بود که در انتها صحبت‌ با کارشناس این حوزه را نیز به دنبال داشت.

 

دوگانه اعتماد و بی‌تفاوتی

الهه صدری بیش از 6ماه قبل به ویروس کرونا مبتلا شده است. او درباره روند درمان و استفاده از داروهای گیاهی و موارد مشابه می‌گوید: «خانواده 4نفره ما به‌طور کامل درگیر ویروس کرونا شد و افراد زیادی داروهای سنتی مختلفی که تاکنون اسم آن‌ها را نشنیده بودیم به ما توصیه می‌کردند و از هر عطاری هم قابل تهیه بود. اما ما از ابتدا به این صحبت‌ها بی‌تفاوت بودیم و طبق نسخه پزشک دارو تهیه می‌کردیم. البته برخی دوستان دیگر ما بودند که به‌دلیل قیمت پایین‌تر داروهای گیاهی و تهیه راحت‌تر آن از این داروها استفاده می‌کردند.»

عارف اکبرپور دیگر شهروند منطقه ماست که در نوروز امسال به ویروس کرونا مبتلا شده و نظری متفاوت درباره داروهای گیاهی و نسخه‌های برخی عطاری‌ها دارد: «وقتی این بیماری و درمان آن کشف نشده است پس به همان میزان که نسخه پزشک مؤثر است ممکن است داروهای گیاهی هم تأثیر داشته باشد. من خودم علاوه‌بر دارو و چند آمپول از داروهای گیاهی در مدت بیماری استفاده کرده و تأثیر مثبت آن را متوجه شدم.»

 

مصرف داروهای گیاهی با نظر پزشک

مهدی یوسفی، رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در این زمینه می‌گوید: «به‌دلیل ناشناخته بودن ویروس و بیماری نمی‌توان هیچ‌کدام از این داروهای گیاهی را صددرصد تأیید و یا رد کرد. نکته دوم این است که وقتی درباره یک داروی گیاهی صحبت می‌شود باید ببینیم هدف رفع و درمان بیماری است و یا کاهش آثار آن. چون این دو با هم تفاوت دارد. تاکنون آزمایشات و تحقیقات مختلفی در این زمینه انجام شده است اما آنچه رسما تأیید شده و مجوز ساخت گرفته است یک اسپری و 5شربت تهیه‌شده از داروهای گیاهی است که همه اثر درمانی دارند و نه اثر بازدارندگی. آن هم باید با تجویز پزشک و متناسب با شرایط بیمار باشد.»

پزشک متخصص طب سنتی در ادامه درباره باورهای غلط و بازار شایعات می‌گوید: «شهروندان دقت کنند که تهیه دارو از مکان‌هایی که تخصصی در این زمینه ندارند فقط هزینه اضافی و در مواردی حتی آثار سوء را به دنبال دارد. بنابراین اگر قصد استفاده از داروهای گیاهی و طب سنتی را دارند باید این‌کار با نظر پزشک متخصص انجام شود تا بیماران اسیر سودجویی برخی افراد نشوند.»

ارسال نظر
آوا و نمــــــای شهر
03:44