کد خبر: ۱۲۱۵۶
۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۰
گروه رویش، در مسیر ترویج فرهنگ دوچرخه‌سواری

گروه رویش، در مسیر ترویج فرهنگ دوچرخه‌سواری

مصطفی معلومات می‌گوید: من زاده و بزرگ‌شده منطقه 4 هستم. عمق ظرفیت‌هایش را به‌ویژه در دوچرخه‌سواری می‌دانم. خواستم گروهی تشکیل بدهم که در این منطقه‌، روی فرهنگ دوچرخه‌سواری کار کند، قهرمان‌پرور باشد و الگوی دیگر مناطق شود.

«سمت چپ لباس تیم، نزدیک قلب، تصویر پرچم ایران است؛ همان جایی که به آن سوگند می‌خوریم تا با تمام کاستی‌ها، به این پرچم و ارزش‌هایش وفادار بمانیم. سمت راست، نشان شورای اجتماعی محله ایثار است تا یادمان بماند از کجا و چرا شروع کردیم. نمی‌خواهیم بچه‌های تیم را طوری بار بیاوریم که وقتی به جایی رسیدند، آب و خاکشان را رها کنند و زیر پرچم کشوری دیگر افتخار بیافرینند.»

این، توضیحی است کوتاه از یک گروه دوچرخه‌سواری که از دل استعداد‌های نهفته در منطقه‌۴ روییده و نام «رویش» برازنده آن است. مصطفی معلومات، مربی تیم، به همراه اعضایش مهمان شهرآرامحله شده‌اند تا از فکر‌های بلندی که در سردارند و قدم‌های استواری که برای رسیدن به آن برداشته‌اند، بگویند.

 

ماجرای روییدن «رویش»

چهره‌هایی قبراق، با استایل‌هایی که ورزشکار‌بودن به آن می‌آید، اعضای این گروه فعلا هشت‌نفره هستند؛ شش نوجوان خوش‌آتیه و علاقه‌مند به دوچرخه‌سواری به‌اضافه سرپرست تیم که همه‌اش مشغول برنامه‌ریزی برای دور هم‌جمع‌کردن و انگیزه‌دادن به بچه‌هاست. همچنین مربی جوانی که سال‌هاست دوچرخه‌سواری را علمی و حرفه‌ای، دنبال می‌کند.

آقای مربی که بانی راه‌اندازی رویش است، از معتمدین مردم در شورای اجتماعی محله ایثار به شمار می‌رود. ۳۶‌سال دارد، داور رسمی فدراسیون دوچرخه‌سواری و مسئول کمیته آموزش و استعدادیابی هیئت دوچرخه‌سواری مشهد است.

او و دیگر اعضای رویش، علاوه بر پیگیری رؤیای قهرمانی، هر‌کدام یک مُبلغ هستند برای ترویج دوچرخه‌سواری

او می‌گوید: من زاده و بزرگ‌شده همین منطقه هستم. عمق ظرفیت‌هایش را به‌ویژه در دوچرخه‌سواری می‌دانم. خواستم گروهی تشکیل بدهم که در منطقه‌۴، روی فرهنگ دوچرخه‌سواری کار کند، قهرمان‌پرور باشد و الگوی دیگر مناطق شود.

آن‌طور‌که معلومات می‌گوید، از دو سال پیش، ارائه این ایده به معاونت سلامت و تربیت‌بدنی شهرداری مشهد، نه‌فقط برای منطقه‌۴، بلکه برای دیگر مناطق شهر هم مایه خیر بوده و به برگزاری همایش‌های دوچرخه‌سواری عمومی در مناطق سیزده‌گانه منجر شده است.

این همایش‌ها، اما در منطقه ۴ رنگ و بوی متفاوتی دارد و علاوه‌بر ترویج ورزش همگانی، هدف‌های دیگری مثل استعدادیابی را نیز دنبال می‌کند.

 

استعداد‌های شناسایی‌شده

نتیجه برگزاری دو همایش اخیر دوچرخه‌سواری عمومی در منطقه‌۴، به شناسایی استعداد‌هایی منجر شده است که اکنون دور این میز جمع شده‌اند؛ نوجوانانی که دوچرخه‌سواری را فراتر از رفتن تا مدرسه و مغازه نانوایی، دوست دارند و مصمم هستند آن را به‌صورت حرفه‌ای دنبال کنند، مثل مهدیار میرزایی‌براتی، دانش‌آموز پایه نهم و از امید‌های محله تلگرد که از یک سال پیش با رویش آشنا شده است.

او از علاقه‌اش به دوچرخه‌سواری این‌طور می‌گوید: قبلا همین که کار‌های روزانه‌ام را با دوچرخه انجام بدهم، برایم بس بود، اما وقتی در همایش دوچرخه‌سواری شرکت کردم و با رویش آشنا شدم، علاقه‌مند شدم؛ آن‌قدر که می‌خواهم دوچرخه‌سواری را مثل امیرعباس تا قهرمانی ادامه بدهم.

 

مروج فرهنگ دوچرخه‌سواری

امیرعباس عزت‌طلب، فعلا کوچک‌ترین عضو رویش است؛ ساکن محله ایثار و دانش‌آموز پایه ششم. از دو سال پیش به جرگه دوچرخه‌سواران پیوسته و آن‌قدر به آن علاقه نشان داده که نتیجه‌اش شده است پیوستن به رویش؛ «مادرم با گروه رویش در ایتا آشنا شد. من در همه برنامه‌هایش شرکت می‌کنم؛ از همایش‌ها تا دورهمی‌های هفتگی‌مان که بیشتر، عصر‌های چهارشنبه برگزار می‌شود. تصمیم گرفتم دوچرخه‌سواری را تا رفتن به مسابقات و قهرمانی ادامه بدهم.»

او و دیگر اعضای رویش، علاوه بر پیگیری رؤیای قهرمانی، هر‌کدام یک مُبلغ هستند برای ترویج دوچرخه‌سواری. امیرعباس از یکی از دوستانش می‌گوید که با خودرو پدرش به مدرسه می‌رفت، اما با تشویق‌های او اوضاع تغییر کرده است؛ «دوستم دوچرخه داشت، اما از آن زیاد استفاده نمی‌کرد. تشویقش کردم و گفتم با دوچرخه بیشتر خوش می‌گذرد. حالا از این وسیله بیشتر استفاده می‌کند.»

 

«رویش»؛ برای ترویج فرهنگ دوچرخه‌سواری در منطقه 4 تلاش می‌کند

 

بانی رویش‌های تازه در منطقه

دیگر اعضای تیم منتخب دوچرخه‌سواری در منطقه ۴ نیز خاطراتی شنیدنی دارند از موج‌هایی هر‌چند کم‌دامنه، اما امیدبخش که در‌برابر فرهنگ پر‌آسیب کم‌تحرکی به راه انداخته‌اند. مثل یوسف خدادادیان، دانش‌آموز پایه ششم و امید محله ایثار که می‌گوید نکات کاربردی مطرح شده در رویش، حتی برای دوستانش که عضو دیگر گروه‌های دوچرخه‌سواری بوده‌اند، تازگی داشته‌است.

معلومات، به نمونه‌هایی از بازخورد‌های دلگرم‌کننده اهالی منطقه‌۴ پس‌از برگزاری همایش‌های دوچرخه سواری اشاره می‌کند؛ همایش‌هایی که با چاشنی مشوق‌هایی مثل مسابقه و اهدای جایزه، هر بار بیش از دویست‌دوچرخه‌سوار را جذب می‌کند و در کنار مزایای متعددش به کشف استعداد‌های جدیدی مثل امیرحسین غلام‌نژاد، دانش‌آموز پایه هشتم و از امید‌های محله ایثار نیز می‌انجامد.

برخی پیام می‌دهند که چون وقت ثبت‌نام در باشگاه ورزشی را ندارند، دوچرخه خریده‌اند و برخی از فشار خون تنظیم‌شده‌شان می‌گویند

می‌گوید: «بازخورد‌های مردم، من و محمدصالح رحیمی، سرپرست تیم رویش و از همکاران برگزاری همایش‌های دوچرخه‌سواری در منطقه‌۴ را به ادامه راه امیدوار می‌کند. برخی پیام می‌دهند و می‌گویند، چون وقت ثبت‌نام در باشگاه ورزشی را ندارند، دوچرخه خریده‌اند. برخی از فشار خون تنظیم‌شده‌شان پس از تکرار دوچرخه‌سواری می‌گویند.

اقبال مردم، مسئولان شهرداری را هم به فراهم‌کردن زیرساخت‌ها مجاب می‌کند، مثل رنگ‌شدن مسیر دوچرخه‌سواری حدفاصل گاز تا میدان فجر. شاخص آلودگی هوا در ایستگاه مفتح و بیماری‌های ناشی از زندگی شهری را هم که درنظر بگیریم، متوجه ارزشش می‌شویم.»

به فهرست نشانه‌های خوبی که رویش بانی آن بوده‌است، می‌توان موارد دیگری را هم اضافه کرد: ایجاد فضایی برای پارک و قفل دوچرخه در برخی مساجد منطقه‌۴ مثل فقیه سبزواری و رضوی در محله طلاب و ایثار؛ همچنین برگزاری نخستین کارگاه آموزشی آشنایی با قوانین دوچرخه‌سواری در محیط شهری که اسفند پارسال در فرهنگ‌سرای انقلاب اسلامی برگزار شد و اقبال مردم، پارک علم و فناوری را متقاضی برگزاری مجدد آن کرده است.

 

* این گزارش یکشنبه ۴ خردادماه ۱۴۰۴ در شماره ۶۱۶ شهرآرامحله منطقه ۳ و ۴ چاپ شده است.

آوا و نمــــــای شهر
03:44