هفته گذشته بود که از دغدغههای احمد قیطانی، مربی باشگاه «مبارزان طلایی» در شهرک شهیدباهنر گفتیم؛ مردی که تمام تلاشش را میکند تا کودکان و نوجوانان این محله را از خیابانها به رینگ مسابقه بیاورد. حالا وقتش رسیده است سراغ شاگردانش برویم؛ بچههایی که باشگاه برایشان فقط یک سالن تمرین نیست، بلکه جایی برای پیشرفت و امید به زندگی است.
در مسابقات کشوری هفته گذشته، مسابقات کیکبوکسینگ سبک دبلیوکیاُ قهرمانی کشور در بخش آقایان، ۹نفر از این باشگاه شرکت کردند و ششنفر توانستند مدال کسب کنند؛ نتیجهای که از عزم و اراده این نوجوانان حکایت دارد. ما با پنجنفر از این قهرمانان صحبت کردیم؛ بچههایی که سالهاست در باشگاه مبارزان طلایی تمرین میکنند و حالا نهتنها مهارتهایشان در کیکبوکسینگ ارتقا پیدا کرده، بلکه نگاهشان به زندگی هم تغییر کرده است.
آنها آرزوهای بزرگی دارند؛ از حضور در مسابقات جهانی گرفته تا تبدیلشدن به الگوهایی برای دیگران. اما مسیرشان ساده نیست؛ بدون اسپانسر و با دستانی خالی، تنها با اتکا به انگیزه و حمایت مربیشان، گامبهگام روبهجلو حرکت میکنند.
امیرعلی سالخورده، متولد ۱۳۸۹، به گفته مربیاش، خوشتکنیکترین شاگرد باشگاه به حساب میآید. حرکاتش دقیق و سنجیده است و حریفانش را زمینگیر میکند. خودش تعریف میکند: هشتسالم بود که به واسطه یکی از اقوام با این رشته آشنا شدم. او همسنوسال من بود و کیکبوکسینگ کار میکرد. من هم خوشم آمد و به پدرم گفتم. این شد که در این باشگاه نزدیک خانهمان ثبتنام کردم.
اولین مسابقهاش به بهترین خاطرهاش تبدیل میشود؛ جاییکه در مسابقات استانی، مقام اول را میگیرد و نگاه مربی و بچهها به او تغییر میکند. البته مسیر او پر از چالش است؛ بارها در مسابقات شکست میخورد، ناامید میشود و حتی باشگاه را ترک میکند، اما هربار طاقت نمیآورد و برمیگردد.
حالا امیرعلی، بعداز تمام این سختیها، در مسابقات کشوری اخیر مقام اول را به دست آورده و افتخاری بزرگ برای باشگاه شده است.
متین صابر، همسن امیرعلی، از قدیمیهای باشگاه مبارزان طلایی است. او پنجسال پیش ازطریق پیج اینستاگرام استادقیطانی با این باشگاه آشنا میشود و شروع به تمرین در رشته کیکبوکسینگ میکند. به گفته مربی، از همان ابتدا استعداد زیادی نشان میدهد و توانسته مدالهای زیادی کسب کند.
متین به قدرت دست بالایش معروف است. او میتواند با چند حرکت، کار حریف را تمام کند. پیشرفت سریع او باعث شده است که هربار در وزنهای جدید با حریفهای سنگین و قدبلند مبارزه کند و این موضوع در دورهای منجر به شکستهایش میشود. زمانیکه از رده نونهالان به نوجوانان میآید، ابتدا چندبار شکست میخورد، اما با تمرین فراوان حالا یکی از مقامآوران تیم است. در مسابقات اخیر مقام دوم را کسب کرده و هدفش این است که یک روز مربی بچههای این منطقه شود. استاد قیطانی استعداد مربیگریاش را هم کشف کرده است که حالا گاهی کلاس را به او میسپارد.
علیرضا حسنزایی، متولد۱۳۹۰، تنها یک سال است که تمریناتش را در باشگاه مبارزان طلایی آغاز کرده، اما در همین مدت کوتاه توانسته هفتمدال رنگارنگ کسب کند. علیرضا کمحرف و سربهزیر است.
ما اینجا فقط تمرین نمیکنیم. درس اخلاق و معرفت هم از استاد میآموزیم
به گفته آقای قیطانی همیشه همینطور بوده؛ تمرکز او بیشتر بر تمرینات است تا صحبتکردن. در مسابقات اخیر، علیرضا موفق به کسب مقام دوم شدهاست.
او درباره استرس زیادش در مسابقه میگوید: حریفم هیکلی و قد بلند بود و خیلی استرس داشتم. اما آقای قیطانی به من گفت که نباید به استرس فکر کنم و به قد و هیکل حریف توجه نکنم.
علیرضا توانست حریفش را شکست دهد و حالا با اعتمادبهنفس بیشتری میگوید که از پس مسابقات بزرگتر هم برمیآید. هدفش این است که در مسابقات بینالمللی مدال بیاورد.
امیرمحمد تنها فقط سیزدهسال دارد و از نهسالگی کیکبوکسینگ را شروع کرده است. او از قوم بلوچ و ساکن این منطقه است و میگوید که بعد از ورود به این رشته، بسیاری از همقومیهایش ترغیب شدهاند تا وارد ورزش شوند. حالا خودش هم ورزش میکند، هم درس میخواند و هم در مغازه پدرش مشغول کار است. هر روز عصر، یکروزدرمیان به سالن تمرین میآید.
امیرمحمد اعتمادبهنفس بالایی دارد و با لهجه بلوچی محکم و شمرده به سؤالها جواب میدهد. در مسابقات هم عملکرد خوبی دارد؛ پانزدهمدال استانی و دو مدال کشوری، همه طلا. خودش میگوید: دومی در کار ما نیست؛ همیشه باید اول شوم!
در مسابقات اخیر هم مقام اول را کسب کردهاست. هدفش در آینده، ادامه کسب مدالهای بیشتر و شروع کار آرایشگری است، شغلی که از کودکی به آن علاقهمند بوده.
امیرعلی هارونی، کمسنوسالترین مقامآور این مسابقات، متولد۱۳۹۳ است و در مسابقات اخیر مقام سوم کشوری را کسب کرده است. حدود یکسال پیش، پدرش او را در باشگاه مبارزان طلایی ثبت نام میکند. خودش میگوید پیش از این رشتههای زیادی را تجربه کرده، از فوتبال تا کاراته، اما کیکبوکسینگ را از همه هیجانانگیزتر میداند.
سه هفته پیش در مسابقات استانی مدال طلا میگیرد و به مربیاش ثابت میکند که آماده شرکت در مسابقات کشوری هم هست. او میگوید: خیلی استرس داشتم، اما آقای قیطانی به من گفت که تلاشهایم خوب بوده است و در مسابقات کشوری هم مقام میآورم.
امیرعلی از دستاوردهای دیگرش هم میگوید؛ «ما اینجا فقط تمرین نمیکنیم. درس اخلاق و معرفت هم از استاد میآموزم. از یک سال پیش تا الان مؤدبتر و با اخلاقتر شدهام.»
* این گزارش دوشنبه ۵ آذرماه ۱۴۰۳ در شماره ۶۰۲ شهرآرامحله منطقه ۵ و ۶ چاپ شده است.