«خوب است که در ماه مبارک رمضان یک رزمایش گسترده برای همدلی و کمک مؤمنانه به نیازمندان در جامعه شکل بگیرد.» این سخنان رهبر انقلاب در نطق تلویزیونی ۲۱فروردین1399 بود. سخنانی که بر جان مردم نشست و اساس عملشان شد.
کلام رهبر معظم انقلاب با یادآوری اقدامات خودجوش مردم برای مقابله با کرونا و کمک به نیازمندان سبب شد تا «رزمایش کمک به نیازمندان» با شعار «کمک مؤمنانه» پیش از آغاز ماه رمضان سال گذشته در روزهایی که ویروس کرونا، بهنوعی زندگی همه مردم را تحت تأثیر قرار داده بود شتاب بیشتری بگیرد. از آنزمان تاکنون هستند افرادی که این روزها از توان مالی خود حتی به میزان اندک استفاده کرده و دستانشان وسیله خیر شده تا روزی خدا را بر سر سفرههای خالی برسانند.
همان خیرانی که شاید در سالهای گذشته به همت یکدیگر سفرههای افطار مساجد و حسینیهها را پر میکردند، حالا که مساجد تعطیل است، بیکار ننشستهاند و سفرههای افطار خانههای نیازمندان این شهر را پر میکنند.
نمازگزاران و خیران مسجد نور در محله امام خمینی مستثنا از این قاعده نیستند و با کمک یکدیگر هر هفته 1000بسته معیشتی آماده و در بین نیازمندان توزیع میکنند. البته این همدلی و حمایت فقط برای ماه مبارک رمضان نیست، بلکه قبل از این ماه شروع شده و بعد از آن نیز ادامه خواهد داشت.
جلال نجفی، فعال فرهنگی مسجد نور که در طرح ثقلین و فعالیتهای قرآنی و نهجالبلاغه خدمت میکند، مدتی است که کارهای معیشتی و کمکهای مؤمنانه را هم عهدهدار شده است. او میگوید: از زمانیکه مقام معظم رهبری درباره کمکهای مؤمنانه سفارش کردند ما هم در این مسجد کارهای فرهنگی را با کارهای معیشتی همراه کردیم و از مردم خواستیم در این مسیر در کنار ما باشند. با کمک آنها هم توانستهایم هر هفته 1000بسته معیشتی در بین نیازمندان توزیع کنیم.
او ادامه میدهد: حالا که قرار است در این روزهای کرونایی برای پیشگیری و قطع زنجیره بیماری، فاصله اجتماعی بیشتر شود در عوض با همدلیهای مؤمنانه قلبهای مردم با لبیک به فرمان رهبر به یکدیگر نزدیکتر شده است. همانطور که میبینیم هر کس با هر توانی میکوشد تا سهمی در رزمایش کمکهای مؤمنانه و مواسات داشته باشد.
این فعال فرهنگی میافزاید: شاید کمک ما چندان زیاد نباشد، اما تمام تلاش ما این است که بتوانیم با همین کمک اندک بار اقتصادی خانوادهها را کم کنیم.