مرکز درمان امام سجاد (ع) در سال ۱۳۵۸ به صورت درمانگاه خیریه در بولوار شهید آوینی کار خود را آغاز کرد و از ۱۳۷۰ به فعالیت خود به صورت بیمارستان خیریه ادامه میدهد.
این بیمارستان در بولوار شهید آوینی (شهید آوینی ۳۳) در میان جمعیت بالغ بر ۲۵ هزار نفر قرار گرفته است. با توجه به اینکه بیشتر ساکنان این منطقه از قشر آسیبپذیر و مهاجران هستند، وجود این بیمارستان برای این منطقه غنیمت محسوب میشود.
مساحت زمین بیمارستان ۶۵۰۰ متر است که ۵۵۰۰ متر آن مربوط به فضای بیمارستانی است.
بیمارستان خیریه امام سجاد (ع) با داشتن ۱۲۰ تخت مصوب دارای کلیه بخشهای درمانی به صورت شبانهروزی و به انضمام بخش دیالیز است. کارکنان بیمارستان ۱۵۰ نفر و علاوه بر این تعداد ۶۰ پزشک متخصص و فوق تخصص و ۸ پزشک عمومی با این بیمارستان همکاری میکنند.
مطابق آخرین آمار به عمل آمده هر روز ۶۰۰ نفر به این بیمارستان مراجعه کردهاند که تمامی خدمات بستری مطابق تعرفههای دولتی خیریه است.
محمد خادمالحسینی، مدیرعامل بیمارستان امام سجاد (ع)، در رابطه با بیمارستان گفت: این بیمارستان خیریه است و هزینههای درمان با تعرفه خیریه محاسبه میشود که نسبت به ویزیت سایر بیمارستانها و پزشکان کمتر است.
با توجه به اینکه این بیمارستان در منطقه محروم است و دیدگاه این بیمارستان خیریه بوده است، لذا سعی شده تا حداقلهزینه را از بیماران دریافت کنیم.
هزینه همه خدمات ارائهشده اینجا بسیار کمتر از بیشتر بیمارستانهای خصوصی است. همچنین پزشکان متخصص و عمومی در بیمارستان خیریه امامسجاد (ع) هزینه بسیار کمتری را نسبت به مطب جهت ویزیت بیماران دریافت میکنند.
همچنین کمترین میزان هزینه زایمان در این بیمارستان دریافت میشود. تلاش کردیم تا نیت خیّرانی را که بانیان این بیمارستان بوده و هستند، اجرایی کنیم.
امیدواریم تمام سازمانها، ارگانها و سایر خیران شهر به کمک این بیمارستان بیایند تا بتوانیم ارائه خدمات مطلوب را به بیماران این منطقه بهویژه قشر کمدرآمد جامعه ادامه دهیم.
دکتر علی نیکبخت، رئیس و مسئول فنی بیمارستان، متخصص بیهوشی است. او از شروع فعالیت کاری خود در منطقه گفت: ۱۸ سال است که درزمینه پزشکی فعالیت میکنم. از تیرماه امسال رئیس بیمارستان امامسجاد (ع) هستم.
این بیمارستان برای کمک به مردم محروم منطقه ایجاد شده است. تمام تلاش تیم مدیریت، تیم پزشکی، کادر درمانی و سایر پرسنل این است که به بیماران منطقه خدمترسانی کنند.
مهندس علیرضا حریری، مدیر بهبود کیفیت و اعتباربخشی بیمارستان، درزمینه اعتباربخشی و درجاتی که بیمارستان دریافت کرده است، گفت: بیمارستان خیریه امامسجاد (ع) در سال ۹۳ درجه ۲ اعتباربخشی را از دانشگاه علومپزشکی دریافت کرد.
درجه اعتباربخشی به این معناست که دانشگاه علومپزشکی تمام بیمارستانهای تابعش را ملزم به رعایت دستورالعملها و استانداردهایی کرده که بسته به میزان اجرای این استانداردها، به بیمارستانها، درجه که همان نشان کیفیت خدمات است، عطا میکند. این اعتباربخشی هر سال از طرف دانشگاه علومپزشکی انجام میشود. خوشبختانه امسال هم توانستیم درجه ۲ عالی را دوباره به دست آوریم. بیمارستان امام سجاد (ع) در برنامه بلندمدت سهساله خود ۳ هدف اصلی را سرلوحه تمامی اهداف خود قرار داده که عبارت است از رعایت ایمنی بیمار، ارتقای کیفیت خدمات و تکریم اربابرجوع.
تمام برنامهها و فعالیتهای بیمارستان براساس این ۳ محور انجام میگیرد. بیمارستان خیریه امامسجاد (ع) ۳ نشان معتبر دارد. علاوه بر نشان درجه ۲ اعتباربخشی، نشان بیمارستان دوستدار کودک و نشان بیمارستان ایمن و دوستدار ایمنی را نیز داراست.
همچنین بیمارستان برای تکریم اربابرجوع سامانه رسیدگی به شکایات و دفتر پیگیری شکایات در بیمارستان را راهاندازی کرد تا چنانچه بیمار از نحوه ارائه خدمات شکایتی داشته باشد، فرم مربوط را پر کند. بعد از دریافت کد رهگیری، مسئولان بیمارستان به شکایت بیمار رسیدگی خواهند کرد و تا زمان کسب رضایت از بیمار، مسئله را پیگیری کرده و نتیجه به حراست دانشگاه علومپزشکی ارسال خواهد شد.
طبقه اول: دارای ۳ بخش اتاق عمل، زایشگاه و اورژانس است.
شامل ۵ اتاق عمل فعال با تیم خبره جراحی و دستگاههای مجهز است. با پشتوانه کادر درمانی آموزشدیده روزانه ۱۵ تا ۲۰ عمل در این بخش انجام میشود. این بخش که در طبقه همکف بیمارستان قرار دارد، به پشتوانه تیم جراحی و خبره ماهانه ۱۵۰ عمل جراحی در سطوح مختلف را با بالاترین سطح ایمنی انجام میدهد.
کادر حرفهای و آموزشدیده، در محیطی کاملا ایزوله، ایمنی و سلامت بیمار را اساسیترین وظیفه خود میداند. نبود عفونتهای پس از جراحی و خطاهای پزشکی، خود دلیلی بر این مهم است.
عملهای ژنرال (جراحیهای عمومی) و عملهای زیبایی، زنان و زایمان، گوش و حلق و بینی و ارتوپدی بهصورت کاملا ایمن در این بخش انجام میشود.
در طبقه همکف، بیمارستان با کادر ماما و پرستار مجرب و آموزشدیده ظرفیت انجام زایمانهای ایمن، فیزیولوژیک و بدوندرد را داراست. همچنین تمامی آموزشهای قبل و بعد از زایمان بهطورمستمر ازسوی تیم خبره مامایی انجام شده است و بهصورت دورهای چکاپ مادر و کودک پس از زایمان در منزل انجام و مشاورههای لازم داده میشود.
زایشگاه بیمارستان امام سجاد (ع) دارای گواهینامه بیمارستان دوستدار کودک ازسوی معاونت درمان دانشگاه علومپزشکی است و تمامی آیتمهای سلامت مادر و کودک بهطورکامل و دقیق ازسوی تیمهای پزشکی، پرستاری و مامایی انجام میگیرد.
پزشکان مقیم این زایشگاه از خبرهترین و باسابقهترین پزشکان زنان و زایمان سطح شهر و استان هستند.
واقع در طبقه همکف، با کادر پزشکی و پرستاری آموزشدیده و مجرب، بهصورت شبانهروزی بیماران را تریاژ کرده و در صورت لزوم مشاوره یا بستری میکند. تمام خدمات پزشکی و درمانی ۲۴ ساعته در اورژانس انجام میشود.
همچنین تمام خدمات پاراکیلینیکی (آزمایشگاه، داروخانه و رادیولوژی) که برای بخش اورژانس لازم است، بهصورت ۲۴ ساعته ارائه میشود.
طبقه مثبت یک: شامل ۲ بخش بستری یک و دو و بخش دیالیز است.
شامل ۳۵ تخت است. سیستم چیدمان نیروی این بیمارستان بر اساس WHO سازمان بهداشت جهانی انجام میشود.
این بخش نیز در طبقه اول بیمارستان واقع شده است و روزانه به حدود ۳۰ بیمار دیالیزی خدمت میرساند. تیم مراقبتهای آموزشدیده بههمراه دستگاهها و تجهیزات پیشرفته، در محیطی آرام، بالاترین خدمات سطح دیالیز را به بیماران طیف کمبضاعت ارائه میدهد.
طبقه منفی یک: شامل واحد تصویربرداری که شامل رادیولوژی، ماموگرافی و سونوگرافی است. با بهرهگیری از مجهزترین دستگاههای تصویربرداری بالاترین کیفیت خدمات را به مراجعان ارائه میدهد.
از ساعت ۷ صبح تا ۷ بعدازظهر به بیماران سرپایی خدمات میدهد. آزمایشگاه شامل بخشهای پذیرش، نمونهگیری، میکروبیولوژی، هماتولوژیست، سلولوژی، ایمونو و بانک خون است.
معمولا همه آزمایشها پذیرش میشود و آزمایشهایی که کیت و دستگاهش موجود نیست، به آزمایشگاه پردیس ارسال میشود. آزمایش برای بیماران بستریشده توسط پرسنل آموزشدیده آزمایشگاه انجام میشود.
تمامی خدمات پاراکلینیکی بیمارستان زیرنظر درمانگاه است که پزشکان متخصص و فوقتخصص مختلفی در این بخش مشغولبهکار هستند. اغلب پزشکان این درمانگاه پزشکانی هستند که در بیمارستانهایی مانند رضوی، امامرضا (ع)، قائم (عج) و سایر مراکز معتبر درمانی نیز فعالیت دارند.
پزشکان متخصص و فوقتخصص درمانگاه در حوزههایی، چون زنان و زایمان، اطفال، جراح عمومی، دندانپزشکی، گوش، حلق و بینی، چشمپزشکی، پوست و داخلی هستند. هزینه ویزیت پزشکان درمانگاه خیریه امام سجاد (ع) نیز نسبت به سایر مراکز درمانی خصوصی بسیار پایینتر است.
در اینجا باید از خدمات جهادگونه پزشکان این درمانگاه که با توجه به دوری مسافت و فقط صرفا برای ارائه خدمات درمانی به مردم کمدرآمد این منطقه تقدیر و تشکر کرد.
* این گزارش دوشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۷ درشماره ۳۲۳ شهرآرامحله منطقه ۵ چاپ شده است.