محله بهارستان تا سال ۱۳۹۰ جزو زمینهای محله انقلاب بود و بعد از آن با نام بهارستان بهصورت یک محله مستقل تفکیک شد. محله بهارستان نیز مثل محله انقلاب جزو زمینهای آستان قدس رضوی بوده و بعد از خرید زمینها در سال ۱۳۶۰ از سوی شهرداری، با قرعهکشی به کارکنان این ارگان واگذار شده است.
در ابتدا زمینهای این محله بهدلیل اینکه توسط شهرداری خریده شده بود، به زمینهای شهرداری معروف بود. با شروع ساختوسازها و تغییرات مکرر، این محدوده به «شهرک صاحبالزمان (عج)» معروف شد و اکنون بهدلیل سرسبزی محله و مجاورت با کوههای اطراف به نام «بهارستان» نامگذاری شده است.
محله بهارستان دهمین محله بزرگ مشهد است. این محله ۴۴۰ هکتار وسعت دارد و حدود ۴۱ هزار نفر را در خود جای داده است. تراکم جمعیت در کل این محله ۹۲ نفر در هر هکتار است، اما از آنجایی که فقط ۱۶ درصد محله بهارستان مسکونی است، تراکم جمعیت در بخش مسکونی بسیار زیاد است، چنانکه این محله هفتمین محله پرجمعیت مشهد است. بیشتر جمعیت محله بهارستان را جوانان تشکیل میدهند و به همین دلیل نرخ باروری نیز در این محله زیاد است.
بیش از ۷۰ درصد محله بهارستان را اراضی بایر شکل میدهند. با وجود رعایت زیرساختهای شهری در این محله که از اواخر دهه ۶۰ ساخته شده، ریزدانگی منازل را در این محله ایجاد کرده است. بیشتر ساختمانهای محله بهارستان دو تا چهارطبقه هستند. از قدیم اسکان نیروهای خدمات شهری در این محله مشهود بوده است.
این محله به خطوط قطارشهری دسترسی ندارد و برای استفاده از این امکان، اهالی باید خودشان را به ایستگاه فرودگاه یا بوستان ریحانه برسانند. بزرگراه شهید سلیمانی و جاده قدیم مشهد-نیشابور از طریق محورهای قائم و شهید اصلانی برای اهالی در دسترس است.
خطوط اتوبوسرانی در محورهای شهید اصلانی، ثامن و خیابان سپاه در دسترس ساکنان قرار دارد که آنها را به پایانه انقلاب اسلامی و مرکز شهر میبرد. بهطور میانگین از هر نقطه محله بهارستان تا ایستگاه اتوبوس ۱۴۷ متر راه است.
مسجد قمر بنیهاشم
این محله شکلی مستطیلی دارد و از شرق به خیابان شهید اصلانی (صبا)، از شمال و غرب به خیابان خلج محدود میشود. محلات انقلاب، سیدی، خلج و ابوذر در همسایگی محله بهارستان قرار دارند.